Συνεργάτες

 Καθοριστικής σημασίας ενέργεια για την Ο.Π. Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας ήταν η ανάπτυξη αξιόπιστων συνεργασιών με συνεταιρισμούς και εταιρίες εμπορίας αγροτικών προιόντων.

Ο συνεταιρισμός ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ συνεργάζεται με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στα παρακάτω προγράμματα:

 Δράση «Αιγοπροβατοτροφία: Αναδεικνύοντας τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα» του Προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά.

● Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας «Smart Farming»

Δράση «Αιγοπροβατοτροφία: Αναδεικνύοντας τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα»

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη και παρέχει από τότε επίσημη γεωργική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες  καθώς και τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, συμβουλευτική και επιχειρηματική υποστήριξη, διευκόλυνση καινοτομίας και ανάπτυξη νέων προϊόντων, επίδειξη αγροτικών υπηρεσιών και εφαρμοσμένη έρευνα.

Η Σχολή παραμένει, έναν αιώνα μετά, προσηλωμένη στη δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης σε όλα τα επίπεδα της γεωργίας και των επιστημών ζωής.

To Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών ‘Έργων (SPMO) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής δραστηριοποιείται με στόχο την αναγνώριση και επιλογή ευκαιριών και τον σχεδιασμό και εκτέλεση αντίστοιχων μεγάλων έργων στρατηγικής σημασίας για τον αγροδιατροφικό κλάδο και την περιφερειακή ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των συναφών υπηρεσιών.

Λειτουργώντας ως διαμεσολαβητής καινοτομίας και έχοντας ήδη φέρει εις πέρας με επιτυχία έργα που εντάσσουν την υψηλή τεχνολογία στην καθημερινή γεωργική και κτηνοτροφική πρακτική στοχεύει πλέον στην δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον έλληνα παραγωγό συνδέοντας τους ανωτέρω επιστημονικούς κλάδους με την πραγματική οικονομία και δημιουργώντας έτσι αξία για όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Μεριμνά δε ιδιαίτερα για την δίκαιη κατανομή της προστιθέμενης αξίας σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας προσέχοντας ιδιαίτερα τον παραγωγό. Σε συνεργασία με stakeholders της αγοράς προάγει και προωθεί εστιασμένες δράσεις που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύει ο Έλληνας αγρότης και τον φέρνουν πιο κοντά στην επόμενη επανάσταση στην γεωργία και την κτηνοτροφία , την Γεωργία 4.0.

Το Γραφείο διασφαλίζει ότι οι στόχοι των επιλεγμένων έργων ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική αποστολή και τους στόχους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ότι η εφαρμογή και η παρακολούθησή τους αναλαμβάνεται αποτελεσματικά από ένα εξειδικευμένο προσωπικό και εξωτερικούς συνεργάτες – ομάδα διαχείρισης έργων – με εκτεταμένη εμπειρία σε έργα μεγάλης κλίμακας.

smartfarming
SMART FARMING INITIATIVE

Πρόγραμμα ΕΥΦΥΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Το πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Μέσω του προγράμματος θα εισαχθούν νέες τεχνολογίες στον πρωτογενή τομέα, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξης της ευφυούς γεωργίας και κτηνοτροφίας της χώρας μας.

Με σύμμαχο την τεχνολογία, το Πρόγραμμα φέρνει καινοτομίες, παράγει αξία και ανοίγει νέους δρόμους για τους σύγχρονους Έλληνες Παραγωγούς.

Μέσα από αυτά τα δύο πρωτοποριακά προγράμματα που έμπρακτα στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα και τους Έλληνες παραγωγούς παρέχεται η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους της ομάδας ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ να βελτιώσουν και να εξελίξουν την μονάδα τους και να αντιμετωπίσουν με καινοτόμα γνωστικά εφόδια τις προκλήσεις του μέλλοντος του κλάδου.

Υπεύθυνη:

Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου
Γεωπόνος – Ζωοτέχνης
Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων

Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Στοιχεία Επικοινωνίας

Τ:2310-492737
ekryst@afs.edu.gr  www.afs.edu.gr

AGROELLAS A.E.

ΒΙΟΖΩΚΑΤ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ Α.Ε.

ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Α.Ε.

ΕΛ.ΒΙΖ. Α.Ε.

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ

Ο.Π.ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ
ΕΛΛΑΣΟΝΑΣ

γάλα ελάςς

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ 

Δευτέρα ως Παρασκευή 

08:00 πμ– 14:00 μμ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

+30 24930 25653

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

6ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 164, Ελασσόνα, Ελλάδα

Email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ