Ο Συνεταιρισμός

ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ

Η Ο.Π. Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας “Γάλα Ελάςς” ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 με έδρα την Ελασσόνα

Η Ο.Π. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΣΟΝΑΣ

γάλα ελάςς

Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 με έδρα την Ελασσόνα, στην επαρχία της οποίας και δραστηριοποιείται. Το Συμβούλιο Διοίκησης είναι πενταμελές, ενώ ανώτατο όργανο διοίκησης είναι η Γενική Συνέλευση των μελών – παραγωγών. Το προφίλ του Συνεταιρισμού σε αριθμούς αναδεικνύει τη δυναμική του:
148 μέλη – παραγωγοί , 98 κτηνοτροφικές μονάδες στην επαρχία της Ελασσόνας, 45.000 αιγοπρόβατα, που βόσκουν σε λιβάδια, στις παρυφές του Ολύμπου 7.000 τόνοι πρόβειου γάλακτος και 600 τόνοι γίδινου γάλακτος, η ετήσια παραγωγή.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

galaelass

Η ισχύς εν τη ενώσει μέσω του υγιούς Συνετερίζεσθαι

Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι η αναβίωση των αρχών και αξιών του υγιούς συνεταιρίζεσθαι, που είναι αναγκαίες προϋποθέσεις ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας. Η ισχύς εν τη ενώσει με συνέπεια την αύξηση των διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων, η ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας και το αυξημένο επίπεδο τεχνικοοικονομικής βοήθειας σε κάθε μέλος – κτηνοτρόφο αποτελούν συνιστώσες του λειτουργικού μοντέλου μας.

Θεμελιώδης αρχή του Συνεταιρισμού είναι η επένδυση στην συλλογικότητα. Επένδυση που αποσκοπεί στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η δυναμική των τυροκομικών προϊόντων με τοπική αναφορά (φέτα Ελασσόνας, νιβατό Ελλασόνας, κλπ) αλλά και του μοναδικού ως τώρα κρέατος – Προϊόντος με Ονομασία Προέλευσης, που αναφέρεται επίσης στην περιοχή της δραστηριοποίησής του, «Π.Ο.Π. αρνάκι – κατσικάκι Ελασσόνας».

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Να προγραμματίζουμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς την παραγωγή του γάλακτος

Να διαπραγματεύόμαστε τη διάθεση του συνόλου παραγωγής γάλακτος και κρέατος με τους επωφελέστερους για τα μέλη του οικονομικούς όρους

Να διασφαλίζουμε την ποιότητα της παραγωγής, θέτοντας αυστηρά κριτήρια στους παραγωγούς – μέλη του και φροντίζοντας για την τήρησή τους

Να επιτυγχάνουμε μείωση του κόστους παραγωγής μέσω οικονομιών κλίμακας στον τομέα των προμηθειών, αλλά και στην εμπορία κτηνοτροφικών εφοδίων

gala elass

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

Ουσιαστικά αυτό που χαρακτηρίζει τον Συνεταιρισμό Γάλα Ελάςς στον τομέα των λειτουργιών του είναι η ομαδικότητα και η συλλογικότητα. Η συλλογή και πώληση του γάλακτος γίνεται ομαδικά, όπως και η προμήθεια ζωοτροφών για τα μέλη του Συν/σμού, πετυχαίνοντας έτσι και καλύτερες τιμές μαζί με διακανονισμό στις πληρωμές. Πλέον, ο παραγωγός έχει τις ζωοτροφές ετοιμοπαράδοτες στο στάβλο του χωρίς να ασχοληθεί με την αναζήτηση τους.  Επίσης έχουμε εισχωρήσει στην αγορά του κρέατος το οποίο είναι ένα σημαντικό έσοδο για τους παραγωγούς μας. Ειδικά μετά την ονομασία «Π.Ο.Π. αρνάκι – κατσικάκι Ελασσόνας» υπάρχει δυναμική τη οποία έχουμε σκοπό να την εκμεταλλευτούμε.

Τέλος, στόχος και σκοπός του Συν/σμού είναι η προσκόμιση ποιοτικού γάλακτος και η ομαλή διαχείρισή του, καθώς λειτουργούμε με αυστηρά κριτήρια για τα μέλη μας όσο αφορά την λιποπρωτεινική σύσταση και το μικροβιακό φορτίο στο γάλα. Για να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να αξιώσουμε υπεραξία στο προϊόν μας για τις επόμενες χρονιές. Με τη δύναμη που μας προσφέρει ο Συνεταιρισμός αλλά και την κοινή πολιτική με τους άλλους συνεταιρισμούς προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτρόφος για να μπορέσει η κτηνοτροφία να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Εκ των βασικών πυλώνων της δραστηριότητας του “Γάλα Ελάςς” είναι η Συμβολαιακή Γεωργία.

Από της ιδρύσεώς του ο “Γάλα Ελάςς” έχει συνάψει συμβόλαια διάθεσης του αιγοπρόβειου γάλακτος σε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες όπως η “Μπίζιος Α.Ε.”, “Ελληνικά γαλακτοκομεία Α.Ε.”, “Θεσσαλικό Τρικάλων Α.Ε.”, “Έξαρχος Α.Ε.” κλπ. Με τις ενέργειες αυτές διασφαλίζει σταθερότητα τιμής και όρους πληρωμής επ’ ωφελεία των μελών του. Τα τελευταία τρία έτη ο “Γάλα Ελάςς” έχει συνάψει συμβόλαια με σταθερούς προμηθευτές αραβοσίτου και κριθαριού (“Δημητριακή Α.Ε”, “ΣόγιαΕλλάς Α.Ε.”, “Agrohellas s.a.” και “Συνεταιρισμός Θεσγη”) επιταχύνοντας σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής των μελών του.

Σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, τα μέλη του “Γάλα Ελάςς” έχουν προμηθευτεί την κάρτα ειδικού σκοπού (ΚΕΣΚ) ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο που λειτουργεί ως κεφάλαιο κίνησης για τους παραγωγούς που το έχουν ανάγκη.

Διοικητικό Συμβούλιο

Με βάση το καταστατικό του Συνεταιρισμού ανώτατο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση των παραγωγών-μελών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από πέντε μέλη:

Μηλιώνης Γεώργιος, παραγωγός – Πρόεδρος
Ζιώζιας Ιωάννης, παραγωγός – Αντιπρόεδρος
Ζιώζιας Νικόλαος, παραγωγός –  Γραμματέας
Μπαλιάκος Δημήτριος, παραγωγός – Ταμίας
Μπαρούτας Δημήτριος, παραγωγός – Μέλος

Ο.Π.ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ
ΕΛΛΑΣΟΝΑΣ

γάλα ελάςς

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΑΣ 

Δευτέρα ως Παρασκευή 

08:00 πμ– 14:00 μμ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

+30 24930 25653

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

6ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 164, Ελασσόνα, Ελλάδα

Email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ